Magistrenes a-kasse

Magistrenes Arbejdsløshedskasse, forkortet MA-Kasse, blev grundlagt i 1974 og var dengang forbeholdt de akademisk uddannede inden for humaniora. I dag er den tværfaglig og åben for medlemmer med alle typer job, men stadigt med fokus på højtuddannede.

MA har en rig historie og et højt fagligt kompetenceniveau hvor fokus er på de med videregående uddannelse, dog ikke længere kun inden for humaniora, men også naturvidenskab, samfundsvidenskab, it, kommunikation, sundhed, psykologlogi og pædagogik. MA har et stort kendskab til arbejdsmarkedet og holder øje med jobs og bevægelser inden for deres faglige område. Kombineret med et konstant fokus på effektivisering resulterer det i målrettet og kompetent rådgivning, økonomisk støtte, coaching, kompetenceudvikling og generel uovertruffen vejledning.

Det vigtigste er medlemsservicen, og der bruges mange ressourcer på at hjælpe medlemmerne tilbage til arbejdsmarkedet. Med over 65.000 medlemmer er MA en af de største A-kasser i Danmark. De er solidt repræsenteret i store dele af landet, og har således filialer i både Århus, Odense, København og Aalborg.

Man kan blive medlem uanset om man privat eller offentligt ansat, og de nuværende medlemmer arbejder typisk med HR, kommunikation, forskning, undervisning, programmering, administration, projektledelse, it, konsulentarbejde, eller er selvstændige.

MA har en medlemstilfredshed på 70, hvor 100 er højest, så 7/10 er meget tilfredse med MA som a-kasse. Det vidner om at de overholder deres løfter og formår at rådgive og vejlede deres medlemmer.

Hvad koster det at være medlem?

Prisen på medlemskab afhænger af hvor mange ekstra service man ønsker at få oven i sin almindelige A-kasse.

Et almindeligt medlemskab hos MA koster 458 kroner i måneden hvilket indebærer statsbidrag, bidrag til ATP og administrationsbidrag. Alle A-kasser skal betale det obligatoriske statsbidrag og et ATP-bidrag. Hvis man ønsker at være omfattet af efterlønsordningen skal man betale yderligere 467 kroner i efterlønsbidrag, så det giver en samlet pris på samlet 925 kroner månedligt. Prisen afhænger altså af om man vil have pension og efterløn oven i eller kun vil sikres dagpenge.

Uanset hvilket medlemskab man vælger er det fradragsberettiget, og kan trækkes fra i skat. Derfor er beløbet i virkeligheden noget lavere. MA arbejder løbende på at tilpasse tilbud og service til medlemmernes behov, og kontingentpriserne reguleres årligt efterhånden som statsbidrags beløbene også reguleres.

MA tilbyder ikke at man også kan få fagforening, men tilbyder til gengæld lønsikring via BNP Paribas Cardiff, hvor har man en dækning på 1000-30.000 kroner om måneden i 6 eller 12 mdr. (dog med maks 80% af ens nuværende løn, og i alt maksimalt i 18/36 mdr.). Kvalificeringsperioden er på 6 mdr., og selvrisikoen består af 1 måned. Ved en dækning på 10.000 kr. i måneden er præmien på 319 kroner pr måned.

Hvem kan blive medlem af MA-Kasse?

Man kan blive medlem i Magistrenes A-kasse uanset hvilket faggruppe man er i, både som lønmodtager og som selvstændig og uanset om man privat eller offentligt ansat. De nuværende medlemmer arbejder typisk med HR, kommunikation, forskning, undervisning, programmering, administration, projektledelse, it, konsulentarbejde, eller er selvstændige.

Der er to typer af a-kasser i Danmark, de der er fagligt afgrænset, og de der er tværfaglige, og man kan derfor ikke vælge frit imellem alle a-kasser. En fagligt afgrænset a-kasse optager kun folk der arbejde inden for bestemte, fagligt afgrænsede, fag, hvorimod en tværfaglig optager alle. MA er tværfaglig og optager desuden også selvstændige erhvervsdrivende.

Uanset hvilken a-kasse man ønsker at blive medlem af er der nogle generelle betingelser der skal opfyldes; man skal være mellem 18 og 63 år og være bosat i Danmark, med mindre man er grænsegænger.

Fordele og ekstra services hos Magistrenes

Med over 40 års erfaring har MA rig mulighed for at hjælpe medlemmer igennem alle arbejdsrelaterede problemer. De har de nødvendige spidskompetencer det kræves at navigere rundt i eksisterende regler og love, og kan hjælpe igennem både arbejdsløshed og efterløn og andet lignende. MA tilbyder workshops, temadage, møder, og kender desuden jobmarkedet så de kan forkorte ledighedstiden og åbne for nye jobmuligheder.

Sammen med Dansk Magisterforening og GL og MP Pension, står de bag Candportalen.dk som er en stor portal fyldt med guides, artikler, test og brugbar vejledning der kan hjælpe medlemmer helt fra studiestart til de har landet deres første job.

Særlige fordele for studerende:

Udover Candportalen.dk som er rettet imod unge og studerende, har MA også andre fordele. Medlemskabet i a-kassen er nemlig gratis når man er under uddannelse, så længe man er SU-berettiget og under 30 år. Hvis man er studerende kan man derfor ligeså godt melde sig ind med det samme, så man er sikret hvis man skulle stå uden arbejde når man er dimitteret. Hvis man er meldt ind inden sidste studieår kan man modtage dagpenge fra den første dag man er nyuddannet, fordi man undgår karensmåneden; den første måned man er i karantæne. Er man studerende og medlem får man adgang til professionel rådgivning og kan også deltage i events.